Skicka varor

Om du hittar en klocka eller ett smycke du vill ha men har svårt att ta dig till butiken så kan vi ombesörja att skicka varan till dig. Vi behöver ett artikelnummer och ni kontaktar oss via mail på partille.allum@smycka.se där du får instruktioner hur du går tillväga och vad vi behöver för uppgifter av dig.

Varor över 1000kr  skickar vi fraktfritt.

Reparationer Klockor

Vi utför klockreparationer på de flesta välkända märken som har en svensk agentur. Vid förfrågan kontakta oss gärna på 031-440087.

Vi byter givetvis också batterier, utför trycktest samt kortning av länkar.

Har man en vattentät klocka (10 bar/atm eller mer) bör man göra ett täthetsprov i samband med batteribyte. Klockan testas i både undertryck och övertryck i en tryckkammare. Om boetten inte skulle klara testet, får man byta ut de dåliga packningarna alternativt göra en komplett boettservice då samtliga packningar bytes ut.

 

Reparationer Smycken

Vi utför reparationer av smycken av ädla metaller (silver och guld). Vi har en guldsmed med över 30 års erfarenhet i yrket. Vi bistår även med omträdning av pärlcollie och armband och graverar på allt från ringar och hängen till dopramar m.m. Vill du ha ditt smycke handgraverat så löser vi även det.

Öronhåltagning

Vi har diplomerad personal som utför öronhåltagning med Blomdahl Medicals hudvänliga örängen i medicinsk plast och titan.

Alla produkter är steriliserat förpackat för din säkerhet. Du kan inte boka tid för håltagning då vi har Drop-in på tisdagar mellan 11.30-17.30. Har vi mycket att göra i butiken så kan man få komma tillbaka vid ett annat tillfälle alt. vänta en stund.

Rek. åldergräns 6 år.Ungdomar mellan 6-18 år behöver ha målsman närvarande eller skriftligt intyg med sig hemifrån.Vi utför inte piercing i navel eller näsa.

 

Medicinsk titan
Titan är den hudvänliga metallen för öronhåltagning. Vi använder ren homogen titan av medicinsk kvalitet pga dess mycket hudvänliga egenskapar. Silver Titanium är ytbelagd med den exklusiva ädelmetallen rodium. Golden Titanium är förgylld med 18K guld. Detta rodium/guld täcker bara den synliga delen av smycket, dvs den del som inte ligger an mot örat. Det är bara det hudvänliga, rena, homogena titanmaterialet som kommer i kontakt med örat.

 

Medical Plastic = 0% nickel
Medicinsk plast är världens enda material för öronhåltagning med 0% nickel.Med rent medicinsk plast kan du vara säker på att inte utsättas för någon nickel överhuvudtaget.Rekommenderas för barn och vuxna som vill vara absolut säkra på att inte utveckla nickelallergi.

Läktiden rekommenderas till ca 6 veckor för både titan och plast.